tassuvoide koiralle

Hyvinvoiva koira

Lemmikkisi hyvinvointi on hyvin tärkeää. Koirankin hyvinvointi lähtee onnellisesta ja tasapainoisesta arjesta, johon voit itse luonnollisesti vaikuttaa paljonkin. Hyvinvoinnin tueksi on tarjolla paljon apuja. Mitkä näistä tarpeellisia ja mitkä turhia? Vertailimme puolestasi hyödyllisimmät tuotteet lemmikkien hyvinvointiin!

Jokainen koiran omistaja useimmiten tutustuu valikoimaan shampoita, turkinhoito tuotteita, hampaiden hoito tuotteet, tassuvahaan ym. Miten näitä käytetään ja mitkä ovat oikeasti tarpeellisia. Kokosimme ison infopaketin sekä myös vinkit parhaiden tuotteiden valintaan.   

Hyvinvointi ja ravitsemus

Koiran hyvinvointiin vaikuttaa monikin asia. Tärkeintä on tasapaino kaiken välillä. Sopivasti liikuntaa, lepoa, aktiviteettejä sekä rakkautta on onnellisen koiran resepti. Koirilla on rotujen mukaisia erityistarpeita, mutta kaikille koirille on yhteistä leikin, yhdessäolon sekä ulkoilun tärkeys. Jokainen koira kaipaa lenkkejä tai vapaana ulkoilua päivittäin. Koiria ei saa pitää suljettuna häkkiin, eikä varsinkaan koko työpäivän ajaksi. Jos koira on päivät kotona yksin kannattaa aamulla tehdä pidempi lenkki koiran kanssa ja jättää koiralle kotiin mielekästä puuhaa, purulelujen ja aktivointilelujen muodossa. Näin selviät ilman koiran turhautumista ja ylimääräisiä tuhoja. Lemmikki portit ovat myös loistava apu rajata tilaa jossa koira saa olla. Lemmikkiportteja löydät mm. täältä!

Ravinnon merkitys on luonnollisesti suuri. Laadukas, tasapainoinen, koiran kokoon ja aktiivisuuteen mitoitettu ruoka on terveyden ja hyvinvoinnin perusta. Kotomaisen Alvarin ruokiin voit tutustua täältä! 

Aktiivinen lemmikki kaipaa usein ravintonsa lisäksi muutakin. Koira arkea helpottaa kun muutama juttu on kotona valmiina, eikä niitä tarvitse lähteä kaupasta hakemaan tarpeen tullen. 

Öljyt tasapainottavat koiran ravitsemusta, antavat energiaa ja tukevat nivelten hyvinvointia. Koiranpennun ja emon kanssa energian tarve on suuri. Kasvuun ja kehitykseen tarvitaan paljon energiaa. Öljyt ovat helppoja lisätä ruokaan tai antaa sellaisenaan koiralle. Omegat ovat yhtä tärkeitä koirille kuin ihmisillekin. Vanhalle nivel vaivaiselle koiralle voi löytyä öljyjen kautta suurinkin apu.

Öljylisät olvat loistavia koiran turkin, ihon, nilveten sekä aivojen hyvinvointiin.   

Ravinto öljyjä löytyy pennuille, senioreille sekä turkin ja ihon hyvin vointiin. Nutrolin öljyt ovat kalapohjaisia, turvallisia sekä kotimaisuudesta iso plussa! 

Koiratkin välillä koheltavat ja satuttavat vahingossa itsensä. Pieniä haavoja ja nirhaumia voi huoletta hoitaa kotona itsenäisesti. Koiran haavanhoito  onnistuu nopeasti ja vaivattomasti suihkeella. Tärkeintä haavanhoidossa on puhtaana pito. Kun haava on puhdas, se saa parantua rauhassa. Tulehduksen merkkejä, punoitusta ja märkimistä kannattaa seurata ja viedä koira tarvittaessa eläinlääkäriin. Myös isommat haavat vaativat aina eläinlääkärin hoidon.

Utelias koira voi kohdata myös käärmeen. Varsinkin keväisiin kun kyyt heräilevät koloistaan. Käärmeen purema vaatii aina kiireistä eläinlääkärin hoitoa! 

Propolia Skin Cleasing Haavanpuhdistus suihke on antiseptinen suihke jossa hunajaa. Tällä suihkeella hoidat kaikki eläinten pienet haavat. Tämä muodostaa ohuen kalvon iholle, joten suojaa hyvin lialta. Lisä plussaa on suihkemainen muoto, näin haavaan ei tarvitse koskea. Suihke on edullinen sekä riittoisa. Suihke käy kissoille sekä koirille. 

Koiran hampaidenhoito

Koirien hampaat kaipaavat myös tekemistä. Puruleluja ja luita on hyvä pitää saatavilla päivittäin. Koiran hampaiden terveydelle pureksiminen on tärkeää ja näin koira saa toteuttaa hänelle tärkeää ominaisuutta. Samalla puhdistuvat myös hampaat! 

Koiran hampaiden puhdistus ja pesu on hyvä hoitaa säännöllisesti. Näin koira tottuu pienestä asti hampaiden hoitoon ja siitä tulee osa päivärutiineja. Hampaiden pesuun on saatavilla myös koirille omaa tahnaa (älä käytä koiralle ihmisten tahnaa) sekä oma erityisesti koirien hampaille muotoiltu hammasharja.

Koiran hampaita voi hoitaa myös puruluiden kanssa. Helppoa jos koira nauttii niiden pureskelusta, hampaat puhdistuu samalla. Toisille koirille ei hammaskiveä tule juurikaan ja toiset koirat kaipaavat päivittäistä hampaiden hoitoa harjaamalla. Joten oman koiran tarpeesta lähtöisin kannattaa valita hänelle sopivin hammashoito. 

Nivelten hoito

Nivelten hoitoon eläimille, koirille löytyy useita erilaisia tuotteita. Öljyt sekä ravintolisät kannattaa aloittaa jos koira oirehtii. Joskus jo ennaltaehkäisevästi. Kun koira oirehtii, on jo jokin vialla. Öljylisät tuovat lisää energiaa ja tärkeitä rasvahappoja koirallesi. Ja näin voivat hidastaa tai jopa ennalta ehkäistä koiran puutostiloja tai nivel vaurioita. Luonnollisesti on tärkeää käydä myös eläinlääkärissä, mutta lisä hoivaa ja ennen kaikkea ylläpitoa saat lisäravinteista. Nivelrikkoa ne eivät korjaa, mutta tasapainoinen ravitsemus ja tietyt lisäaineet liukastavat ja vahvistavat koiraa. Ja näin suojaavat myös niveliä. 

Varsinkin vanhoille ja aktiivisille koirille kannattaa syöttää öljylisää. Nutrilonin öljyt ovat parhaita koirille. Luonnollisia sekä tulehdusta alentavia.  Tasapainoinen, laadukas ja kotimainen, lisäksi kohtuu hintainen! 

Tassujen hoito

Tassuvaha on useimmille koirille hyvinkin tarpeellinen tuote. Tassuvaha hoitaa anturoita ja näin koiran on mukava ja kivuton liikkua.  Joskus anturat kuluvat, halkeilevat tai loska lumi kerääntyy tassun ympärille. Tassuvaha auttaa kaikissa näissä, vähän kuin kaksijalkaisten jalkaisten hyvin hoitava jalkarasva.  

Tassuvahaa saa useampaa eri merkkiä, hintaa purkeilla on noin 10-20€, joten kallista rasvasta tässä ei ole kyse. Tassuvahaa kuluu koiran koosta ja tarpeesta riippuen hyvinkin erimääriä. Toisella purkki kestää kuukauden ja toisella vuoden. 

Tassujen hoitoon kuuluu luonnollisesti myös kynsien hoito. Kynnet kannattaa leikata säännöllisesti pennusta asti. Kun kuulet ropinaa koiran kävellessä, tiedät että kynnet ovat jo päässeet liian pitkäksi. Koiran kynnet pitää leikata tarkkaan, jotta leikkaat vain kynttä. Oikeat sakset auttavat tässä hommassa. Muista myös palkita koira aina kehuilla ja joskus herkuillakin. Näin koira oppii pienestä lähtien että kynsien leikkaus on mukavaa puuhaa. Liian pitkät kynnet aiheuttavat helposti myös virheasentoja liikkuessa, joten kynsien leikkaus on useimmille roduille todella tärkeää. 

Koiran turkinhoito

Lyhyt karvaiset koirat kaipaavat harjausta ja pesua usein harvemmin kuin pitkäkarvaiset.  Shampoo koiralle. Koiratkin kaipaavat välillä pesua. Palasaippuat ovat hyvin käteviä kun turkkia ei tarvitse kokoajan pestä. Näin purkki nestemäistä ei pääse kaapissa kuivumaan. Mutta molemmille kannattajansa! Koiran shampoo kannattaa valita turkin mukaan. Perushampoolla peset koiran kuin koiran puhtaaksi. Mutta jos turkki kaipaa eritysitä huomiota tai näyttelyä varten extra huomiota, kannattaa laajasta valikoimasta valita juuri sinun koirasi tarpeeseen sopivat hoitotuotteet. 

Koiran lämpö on alusvillakerroksessa, joten turhaa pesua ei kannata koiralle liian usein tehdä. Toki jokainen koira kura-aikana pestään tai ainakin huuhdellaan lähes päivittäin. Välillä voi pestä pelkällä vedellä ja jättää shampoo pesu vähemmälle. 

Turkin hoitoon kuuluu myös säännöllinen harjaus. Kun koiraa harjataan viikottain, vähenee myös kotona ylimääräisen karvan määrä. Näin kiittää imurisi ja koirasi! Varsinkin karvanlähtö aikana voi välillä tuntua siltä että koira uusi koko turkkinsa. 

Hemmottelu ja herkuttelu

Tähän kategoriaan kuuluu luonnollisesti myös koiran koulutus namit ja palkat. Koira kaipaa hampailleen tekemistä, erilaiset luut ja purutikut antavat myös koiralle mieluista puuhaa. 

Koulutusnamit koiralle kannattaa valita myös mahdollisimman ravitsevana. Näin varsinkin pennun kanssa. Kun energiaa tarvitaan paljon kasvuun ei mahaa kannata täyttää tyhjällä. 

Hyvinvoiva koira kaipaa rakkautta, tekemistä, oikeaa ruokaa ja hoivaa. Kaikkea oikeassa suhteessa. Lemmikkien kanssa ennalta ehkäisevä hoito on yhtä tärkeää kuin eläinlääkärinkin antama hoito. Ennaltaehkäisemällä sairauksia ja vaivoja voit säästää eläinlääkäri kuluissa roimasti rahaa vuosien varrella. Ja tämän lisäksi nostaa koiran elämän laatua. 

Lue Lisää