imuri kissa perheeseen

Paras imuri lemmikki kotiin?

Löytyykö kotoasi lemmikin karvoja? Kissan tai koiran? Silloin imurilta vaaditaan myös tavallista enemmän tehoa ja ominaisuuksia karvojen imuroimiseen. Usein myös hiekkaa ja likaa tulee sisälle enemmän eläinten tassujen mukana, joten tehokas imuri on lemmikki perheessä arjen pelastus.

Markkinoilta löytyy imureita joka lähtöön. Miten löytää paras imuri omaan tarpeeseen? Mitä eroja varsi-imurilla, tavallisella imurilla sekä robotti imurilla on lemmikki perheessä? Mistä paras imuri kissatalouteen? Paras imuri koiratalouteen? Täältä löydät vastaukset! 

Imureissa on suuria eroja. Eläinperheeseen imuri valitessa on tärkeä ominaisuus karvojen imuteho. Jokainen kissan tai koiran omistaja tietää miten tiukkaan eläinten karvat jäävät tekstiileihin kiinni, mattoihin, sohvaan, verhoihin, kaikkeen mikä sattuu eläimen kulkureitille osumaan. Kissojen ja koirien rodusta riippuen karvakin on erilaista. Silti sama imuri toimii loistavasti kissa ja koira taloudessa. Myös imutehoa kaivataan usein enemmän, hiekkaa ja likaa tulee sisälle tassujen mukana väkisinkin. 

kissanpentu

Eläinperheessä kaivataan imurilta huippu tehoa. Suulakkeessa on hyvä olla tehokas pää karvoille. 

Tärkeintä on miettiä oman perheen tarpeet, millaista imuria kaipaat? 

 • varsi-imuri, joka on johdoton
 • perinteinen imuri
 • pölypussiton imuri
 • robotti imuri

Jokaisella imurilla on hyvät ja huonot puolensa. Sekä jokaisella perheellä omat tarpeet. Joten valitse imuri omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. 

Pölypussilla vai ilman? Tämä on maku asia. Pölypussiton imuri ei tuo jatkossa lisäkustannuksia pölypussien muodossa. Mutta pölypussittoman imurin säiliö voi olla sotkeva tyhjentää. Allergiselle tai astmaatikolle voi pölypussillinen vaihtoehto olla parempi. Toki säiliön voi tyhjentää muovipussin sisällä tai suoraan roskikseen.  Eläinperheessä imurin pussi voi täyttyä nopeastikin, varsinkin karvan lähtöaikana tai jos perheessä on useampi lemmikki. Joten pitkässä juoksussa pölypussillinen imuri on kalliimpi. Mutta pusseja ei kulu vuositasolla montaakaan, joten suuresta kustannuksesta niiden kanssa ei ole kyse. Imuteho pienenee molemmissa imureissa, jos pölypussi tai pölysäiliö on liian täynnä. 

Varsi imuri

+nopeasti käyttö valmis

+pölypussiton

+ladattava, ei johtoa perässä

+kevyt ja helppo imuroida

-osa malleista tehottomia

-akku voi loppua isossa asunnossa

Perinteinen imuri

+tehokas ja tilava pölysäiliö

+pölypussillisia ja pussittomia malleja

+vaihdettavat suodattimet

+akku ei lopu isossakaan asunnossa

-vaatii verkkovirran ja johto kulkee mukana

-säilytyksessä iso

-akku voi loppua isossa asunnossa

Robotti imuri

+imuroi itse, vaikka useamman kerran päivässä jos haluat

+pölypussiton

+pieni ja sopi sisustukseen

+ladattava

-akku voi loppua isossa asunnossa

-yhteys puhelimeen tarvitaan useimmiten

-tavarat pitää siivota pois

 

Paras perinteinen imuri Miele Blizzard CX1 Excellence Ecoline

Miele Blizzard CX1 Excellence Ecoline on paras markkinoilta löytyvä imuri lemmikkiperheeseen, koira tai kissaperheeseen. Tehokas ja hiljainen moottori pitää huolen että lika, koira ja kissan karvat päätyvät tekstiileistä vaivattomasti imuriin.  Tässä pölypussittomassa imurissa yhdistyy kaikki tärkeät ominaisuudet: 

 • loistava imuteho, tehokas moottori joka ei menetä imutehoaan
 • hiljainen 76 db
 • pölypussiton
 • automaattinen suodattimen puhdistus
 • tyylikäs ulkonäkö ja useita värivaihtoehtoja
 • hinta hieman korkea n. 349€

Pölysäiliö on rakennettu helposti ja siististi puhdistettavaksi. Tilavuus on iso, joten et joudu säiliötä puhdistamaan usein. Paras hintalaatusuhde löytyy tästä imurista. Tehokas moottori ei menetä imutehoaan vaikka säiliö alkaisi olla täynnä. Tämä on iso eri pölypussillisiin imureihin verrattuna.

Perinteisellä imurilla on paikkansa useimmassa taloudessa. Viikko ja suursiivoukseen ei tahdo riittää pienempien imureiden teho, eikä akku. Pölypussittomuus on ekologisempaa sekä taloudellista kun pölypusseja ei tarvitse ostaa. Pölypussittomuus nostaa suosiotaan kokoajan, eikä ihme. Tässäkin imurissa on näppärästi tyhjennettävä säiliö, jonka voit tyhjentää sotkematta suoraan roskikseen.

Miele on tunnettu ja arvostettu kodinkonevalmistaja, tälläkään kertaa laatuun voit luottaa. 

Itsepuhdistuva suodatin on luksusta. Imuri ilmoittaa itse kun puhdistustarve tulee ja silloin vain käynnistät imurista puhdistusohjelman. Joten voit luottaa aina puhtaaseen paluuilmaan. Tämän ominaisuuden takia Miele Blizzard CX1 Excellence Ecoline on paras markkinoilta löytyvä imuri myös allergiseen kotiin. 

Paras varsi-imuri Dyson V8 Animal Plus

Dyson V8 Animal Plus varsi-imuri on tehokas varsi-imuri lemmikki kotiin. Tämä varsi-imuri on erityisesti suunniteltu eläinten karvoille ja sotkuille. Harjaspää on muotoiltu niin ettei siihen tartu karvat, mutta saa kuitenkin erittäin tehokkaasti karvat, hiekan ja lian matoista irti. Ladattava asema kiinnitetään seinään, pistorasian lähelle. Joten tämä näppärä apuri voi olla vaikka kokoajan latauksessa eteisen vieressä valmiina töihin. Isossa asunnossa lataustarve voi yllättää kesken imuroinnin, imurointi aikaa on noin 20-40min yhdellä latauksella. Tämä on varsi-imuroiden huono puoli. Mutta pika siivoukseen loistava ratkaisu ja koko kodinkin siivoukseen kun vain mitoitat lataus tarpeen oikein. 

 • pölypussiton
 • ladattava
 • eläinten karvoille suunniteltu harjas
 • kevyt, helppo imuroida
 • loistava imuteho matoissa
 • iso, helposti tyhjennettävä pölysäiliö 

Varsi-imurilla siivoat helposti myös autosta hiekan ja eläinten karvat. Dyson Animal mallista saat pitkän varren tilalle lyhyen suulakkeen jolla auto ja pienet kolot kotona saa näppärästi imuroitua. Paras varsi imuri kissa tai koiratalouteen! 

Paras robotti-imuri Ecovacs Deebot OZMO U2 Pro

Ecovacs Deebot OZMO U2 Pro on lemmikki perheeseen paras robotti-imuri. Silikoninen harjaosa estää karvoja tarttumasta harjaan kiinni. Jokainen karvakaverin omistaja tietää miten piukassa karvat saattavat imurin suuttimessa olla, ja sen jälkeen imuri ei enää imuroi. Robotti-imurissa on myös lattian moppaus! Hyviä puolia imurista löytyy useita:

 • isot harjakset
 • silikonien harjaosa
 • iso pölysäiliö
 • lattian pesu ominaisuus
 • yhteys puhelimeen, voit ohjata minkä alueen imuri imuroi
 • edullinen alle 300€ hinta

Negatiivista imurista ei juuri löydy, lähinnä robotti imureiden yleiset haasteet. Imuri menee helposti tukkoon jos lattialla on isoja roskia tai juuri sopivan kokoisia leluja. Joten lattiat kannattaa siivota tavaroista ennen imuroinnin aloittamista. Korkeat kynnykset aiheuttavat myös välillä ongelmia robotin liikkumiseen. Toki imuroinnin voi hoitaa samassa kun itse hääräilee muuta, vaikka ruuan laiton lomassa. Näin pysytyt auttamaan jumin jäänyttä robottia tarvittaessa. Jos haluat että koti on siivottu työpäivän aikana, on hyvä siivota kaikki lelut, narut ym pois tieltä.

Robotti imurit ovat hiljaisia, liikkuvat rauhallisesti ja väistävät esteen tullessa. Joten harvoin lemmikit näistä välittävät. Toki lemmille on hyvä olla oma paikka imurin ulottumattomissa, jottei imurointi häiritse eläintä. Robotti imurin voi antaa siivota myös yöllä. Pystyt ohjamaan imuria puhelimestasi, määrittämään siivous alueen tai jättää jonkin alueen siivoamatta. 

 

Imuri osto on tärkeä valinta. Parhaimmillaan imuri kestää käytössä vuosia. Eläinperheeseen kannattaa valita suoraan tehokas, eläinten karvoille suunniteltu imuri. Näin siivouksesta tulee helppoa ja mukavaa ja aikaa jää muuhun!

*mainoslinkki

Lue lisää