myydään kissa

Myydään kissanpentu? Mistä kissan voi ostaa?

Kissanpennun etsintää kannattaa käyttää aikaa. Kissa voi elää jopa yli 20v, joten hänestä saat usein pitkäaikaisen lemmikin, perheen jäsenen. Kissan hintaa tärkeämpänä kannattaa pitää itselleen sopivan pennun löytymistä. Kissanpennun luona käydessä kannattaa tarkkailla miten emo käyttäytyy ihmisten kanssa. Pennut ottavat mallia emolta joten emon ihmisystävällisyys on tärkeää. 

Kissoja voi kysellä kasvattajilta, sekä etsiä netistä kauppapaikoilta. Rotukissaa etsiessä kasvattajat löytyy rotuyhdistysten kautta helpoiten. Osalla yhdityksistä on pentuvälitystäkin. Rotukissat maksavat n. 1400-1700€ , riippuen rodusta. 

Jos etsit maatias-kotikissaa kannattaa suunnata etsinnät netin kauppapaikoille. Maatiaiskissan voi löytää n. 300€-1000€ hinnalla. Hintaan vaikuttaa usein onko kissassa jotain rotua mukana. Sisältääkö hinta eläinlääkäri kuluja? Pentupakettia? 

Netissä toimii useampikin kauppapaikka, joista tunnetuin on varmasti Tori.fi. Tori kuitenkin tiukentaa eläinten myyntiin liittyviä sääntöjään kokoajan, joten iso osa kasvattajista on siirtynyt muille kauppapaikoille. Kaksi loistavaa paikkaa ostaa kissa on nettimarkkina ja apula. Suositelen tutustumaan molempiin. Nettimarkkina.fi on iso alusta, josta löydät paljon ilmoituksia. Toinen uudempi loistava kauppapaikka eläimille on Apula, joka löytyy lemmikkipalstat.net sivuilta. Kissoja voit myös löytää sivujemme kautta, sivuston alaosassa on myydään kissanpentuja osio, kurkkaa jos oma pentu löytyisi sieltä. 

Eläinsuojeluyhdistyksillä on usein kissoja tarjolla. Kissan pentuja ja aikuisia kissoja. Joskus aikuinen kissa on parempi vaihtoehto kuin pentu. 

Mistä kissan hinta muodostuu ja mitä siihen kuuluu? 

Kasvattajilla on jokaisella oma käytäntönsä siitä mitä kissan hintaan kuuluu. Tämä kannattaa kysyä jo alkuvaiheessa, mieluiten sähköpostilla, näin molemmille jää talteen mustaa valkoisella sopimuksesta. Hinta kattaa luonnollisesti kissan kasvatukseen liittyvät kulut, astutusmaksun, emon ja pentujen eläinlääkärikulut, madotukset, ruuat, hiekat, lelut, ym tarvikkeet joita pennut ovat syntymänsä jälkeen tarvinneet. 

Vastuullinen kasvattaja ei tee pentuja pelkästään rahan takia. Rahaa kuluu paljon jo ennen kuin kissa on astutettu, eikä mitään varmuutta pennuista silti ole. Pentujen ja emon eläinlääkäri kulut voivat olla suuria, sekä ruokaa ja hiekkaa kuluu pentujen kanssa paljon. Joskus pentueesta ei saa edes katettua kaikkia kuluja, joskus pentueesta jää vähän voitolle. Raha harvoin motivoi maatiaiskissojen kasvattajia. 

Pennun hintaan voi kuulua mm. eläinlääkärin tekemä pentutarkastus, kissan sirutus. Sirutus on tärkeä toimenpide joka kannattaa tehdä heti kissan kotiuduttua jos kasvattaja ei sirutusta ole hoitanut.  Joskus eläimen mukana saa pentupaketin, joka voi sisältää esim pennulle tuttua ruokaa, tutun tuoksuisen lelun/viltin, tuttua hiekkaa ym.

Joskus kissanpentu saa kasvattajalla myös ensimmäisen rokotuksen. Tämäkin vaihtelee kasvattajan mukaan. Toiset käyvät eläinlääkärissä jo aikaisin, yleensä varmistaakseen pentujen sukupuolet. Uudelleen eläinlääkärissä käynti nostaa pennun hintaa kohtuuttomasti. Ja tällöin rokotuksia ei voi antaa. Osa kasvattajista haluaa jättää pennun rokotuspäätöksen uudelle omistajalle. Tähän ei ole yhtä oikeaa tapaa, vastuullinen kasvattaja voi toimia rokotusten kanssa monella eritavalla. Tärkeintä on että tiedätte yhdessä mitä on sovittu. 

Miten välttää pentutehtaasta ostaminen?

Valitettavasti kissojenkin kanssa pentutehtaita löytyy, vaikkakin paljon vähemmän kuin koirien kanssa. Kissojen pitkä luovutusikä, suuren pentuajan kulut, alhaisempi myynti hinta, ovat varmasti tekijöitä jotka edesauttavat kissojen vastuullista kasvatusta. Tärkein kissaa valitessa on käydä katsomassa kissaa, emoa ja kotia jossa pennut elävät. Normaali siisteys, hyvinvoivat, eloisat ja  puhtaat pennut sekä emo on merkkejä hyvästä alusta. Hyvä alku on kissalle tärkeä. 

Kissanpennun etsintä on välillä monen kuukauden työ. Välillä taas itselleen sopivan pennun voi löytää nopeastikin. Kannattaa etsiä kaikista kauppapaikoista ja valita itselleen sopiva pentu ja kasvattaja. Näin saat pennusta pikä aikaisen ystävän. <3

Myynti ilmoitukset:

Myydään: Bengalimix pentuja Raisiossa. Myynnissä 3 pentua, kaksi tyttöä ja yksi poika. Nämä pienet ovat syntyneet 19.5, joten luovutus on 25.8.2022.Pentujen emo on Bengali ja isä maatiainen. Kauniita, energisiä ja touhukkaita pentuja, jotka omaavat bengalin leikkisän ja seurallisen luonteen.  Pennut ovat tottuneet koiriin ja lapsiin, ääniin ja elämään ympärillä. Pennun hinta on 600€ sisältäen eläinlääkäri kulut sekä sirutuksen. Kiinnostuitko? Laitahan viestiä millainen koti sinulla olisi tarjota niin jutellaan lisää. Sähköposti: aadamaria.fi@gmail.com

Haluatko sivuillemme ilmoituksesi? Ota yhteyttä aadamaria.fi@gmail.com

*Mainoslinkki.

Lue lisää