kissanpentu

Kissanpentu tulee kotiin

Kissanpennut ovat luovutusikäisiä 14vk iässä. Kun pitkän odotuksen jälkeen pentu saapuu vihdoin kotiin. Kissanpennulle kodin vaihtaminen on tietysti suuri muutos ja stressaava aika. Kissat ovat kuitenkin fiksuja ja sopeutuvat usein todella nopeasti uuteen kotiinsa. Hyvin valmistautuneena pennun ja uuden kodin yhteinen elämä alkaa mukavammin. Mutta mitä pitää olla valmiina? 

Muistilista ostoksille:

  • hiekkalaatikko
  • leluja
  • ruokaa
  • nukkumapaikka
  • kynsienteroitus paikka
  • valjaat ulkoilevalle kissalle

Pentu tarvitsee hiekkalaatikon, jonne tehdä tarpeensa. Laatikoita löytyy monenlaisia. Tärkeintä on miettiä missä laatikkoa pidetään? Minkä mallinen ja kokoinen laatikko siihen mahtuu parhaiten. Usein kissat tykkäävät yksityisyydestä. Päältä sisään mentävä laatikko tai kannellinen laatikko on useimmiten kissojen mieleen. Pienelle pennulle voi kuitenkin olla helpompi kulkea avoimeen laatikkoon.Tämä selviää kuitenkin vain kokeilemalla. Kissat osaavat välillä olla hyvin omapäisiä. Laatikosta voi kuitenkin alkuun ottaa kannen pois ja näin kulkeminen helpottuu. 

Kissanpennuilla on paljon virtaa ja leluja onkin hyvä olla valmiina muutama. Kepilliset lelut ovat suosittuja, narun päässä on lelu jonka perässä kissa voi juosta. Nämä lelut suojaavat leikkijän sormia ja käsiä hyvin, kun on kepin matkan verran turvaväliä kissan kynsien ja leikittäjän välillä. 

Kynsien teroittamiseen kannattaa hankkia raapimispuu. Muuten kissa raapii kyntensä johonkin muualla kotona, eikä se aina ole toivottavaa. Toki kissat luonnostaakin helposti raapivat sohvaa tai muita huonekaluja, mutta kissat ovat fiksuja ja oppivat käyttämään raapimispuuta ylensä hyvin. 

Raapimispuun valinnassa kannaattaa miettiä mihin puu on tulossa ja minkä kokoinen siihen mahtuu. Korkeita ja monitasoisia puita on useita malleja, mutta pennulle riittää myös pienikin paikka kynsien teroitukselle. 

kissan raapimispuu

Kasvattajan mukana saa usein kissanpennulle tuttua ruokaa ensimmäisiksi päiviksi. Jollei kasvattajan mukana tule pentupakettia tai ruokaa kannattaa kysyä mitä merkkiä pentu on tottunut syömään ja ostaa alkuun samaa. Merkin voi hyvin vaihtaa mieluisaan, mutta alkuun sama merkki luo pennulle turvaa ja säästää ylimääräisiltä mahavaivoilta. 

Paikka nukkua on pennulle myös todella tärkeä, varsinkin jos perheessä on muita eläimiä. Paikka voi toki olla perheen jäsenen sängyssäkin, kissan nukkuvat usein mielellään ihmisen kanssa. Ja mikä sen ihanampi stressin laskija kuin lämmin, tasaisesti kehräävä pentu vieressä. Mutta kissan pennut ovat hyvin energisiä ja oma paikka voi olla hyvä olla valmiina jos yöllä on pennulla liikaa virtaa.

Jos kissanpennun kanssa aijotaan ulkoilla, voi valjaat ostaa jo valmiiksi. Pennulle voi ostaa erikseen pentuvaljaat tai vaikka pienjyrsijöiden puolelta kanien valjaat. Valjaiden on tärkeä olla sopivan kokoiset ettei pentu pääse livahtamaan karkuun valjaiden välistä. 

Kissanpennun saapuminen perheeseen on ihana asia, jolle kannattaa varata aikaa. Pieni pentu kaipaa läheisyyttä ja turvaa sekä ymmärrystä ikävään ja uusiin asioihin. Parasta onkin hakea pentu niin että ehditte yhdessä rauhassa tutustua ennenkuin pentu jää yksin. 

kissanpentu